Skip to main content

Aktuell information

Uppdaterad 2021-11-05

HÅLL DIG UPPDATERAD!

Det är alltid viktigt, och en skyldighet som resenär, att vara uppdaterad. Vi lämnar lite tips på var du kan hitta bra information och från säker, pålitlig källa:

SRF 

Sweden Abroad

UD-appen "Resklar". Appen använder platstjänster och pushnotiser samt svenska ambassaders reseinformation 

"Re-open EU". EU-information per land om inreserestriktioner, karantänsbestämmelser, hälsoprotokoll med mera

Av & ombokningsregler

VÅRT ANSVAR SOM RESEARRANGÖR

Som researrangör följer vi paketreselagen och måste förhålla oss till och följa de riktlinjer som myndigheterna förordnar. Om UD avråder från att resa till en viss destination så faller alla avtal och alla pengar återbetalas. Detta gäller även i fall då en myndighet i det land vi ska resa till tar beslut som gör att resan inte kan genomföras. Om ingen myndighet tagit ett beslut som påverkar resan så gäller däremot vanliga av/ombokningsvillkor som du godkände i samband med din bokning. Som resenär är du alltid skyddat av paketreselagen.

Våra arbete tillsammans med våra samarbetspartners

Våra resenärers välbefinnande är oerhört viktigt för oss och tillsammans med våra samarbetspartners gör vi allt vi kan för att säkerställa skärpta hygienrutiner. Vi är noga insatta i de rekommendationer som tillämpas på plats och vi är i nära dialog med både UD; lokal myndigheter, hoteller samt de lokala agenter vi samarbetar med för att tillsammans säkerställa att vi kan genomföra våra resor tryggt.

VIKTIG INFORMATION INFÖR DIN RESA

Nedan finns viktig information som du måste ta del av innan du reser. I korthet behöver du två saker för att kunna resa inom EU nu:

1. Ett digitalt inreseformulär. Du hittar länken till inreseformuläret för din resa och destination under informationen för resan på vår hemsida

2. Ett covidbevis eller PCR eller Antigen test - Läs mer om vad som gäller för din destination under informationen för resan på vår hemsida

Kom ihåg att det är ditt ansvar att uppfylla de krav som krävs för inresa till ditt resmål. Ändringar kan komma med kort varsel och du är själv ansvarig för att ha korrekta inresedokument.

UD:S AVRÅDAN

Avrådansbeslut baseras på flera kriterier som vägs in till en helhetsbedömning. Antalet smittade personer i landet ligger i sig inte till grund för UD:s avrådan utan det gör de åtgärder och restriktioner som länder inför för att begränsa smittspridning och som i stor omfattning påverkar resenärer, till exempel landets infrastruktur, möjligheten att få vård eller resa till, från och inom landet. Det är det allmänna säkerhetsläget för resenärer som prioriteras vid avrådansbeslut. 

  • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet