GREATEST HITS Kör & Dansresa till Kroatien 24 sep-1 okt 2022

Vi återvänder till Kroatien för en glädjefyllld Sång & Dansresa under temat " Greatest Hits" och vi checkar in på ett av våra favorithotell, GAVA Waterman Resort på ön Brac där vi umgås och repeterar utomhus, i en fantastisk miljö varje dag. Vill du uppleva glimt från 2021 års resa så klicka HÄR (en video öppnas i nytt fönster)

Med oss på resan är Körledare Gabriel Forss som skall säkerställa en magisk, fartfylld Greatest-Hits repertoar som deltagarna repeterar in under veckan för att avsluta med en härlig konsert. Med på resan har vi glädjen att återigen hälsa Cecilia Danermark Ehrlig välkommen. Cecilia är känd för att få svetten att rinna och endorfinerna till att jubla! 

Vi sjunger och dansar oss genom en veckas upplevelser - sätt guldkant på din höst och följ med oss!

OBS: Min deltagarantal 50 personer

 

Om Brac

Om Brac

OM BRAC`

Ön Brač är en kroatisk ö som ligger i den vackra och kända dalmatiska skärgården, bara ett stenkast från storstaden Split. Till skillnad från många andra öar i Kroatien är Brač relativt karg och stenig, och ön är mycket känd för sin vita sten som exporteras till hela världen. Ön Brač är inte bara höga berg och sten, utan ön erbjuder även vacker natur i form av lummiga skogar och små vikar som döljer undangömda sand- och stenstränder. I kombination med de klara och rena vatten som omger alla öar i Kroatien gör detta ön Brač till ett mycket populärt resmål. Vi har vald att bo på Brac och i Milna som ligger i en djup vik på öns sydvästra kust med en vacker marina och pittoreska små gränder där man verkligen kan njuta av den särskilda lättsamma och avslappnade stämningen som råder på ön.

Kulturella och historiska sevärdheter på Brac
Drakgrottan, klostret på Blaca och Dominikanska klostret i Bol är några av de mest intressanta historiska platserna, definitivt värt ett besök. Kloster och kyrka i Bol är byggda 1475 Men det finns ett omnämnande i den historiska beskrivningen daterat 1180, då den lokala prinsen ledde kommunrådet. Klostret har idag en unik botanisk trädgård och ett museum med viktiga historiska samlingar och målningar från barock tiden.

Brac och Bols historia
Första gången Bol nämns i historiska dokument är på 12-talet. Bland de första invånarna i Bol var Greker och Romare. Genom historien har, Brac styrts av Romare, Venetianare och Kroatisk – Ungersk monarkin (Habsburg). De olika tidsepokerna har skiftats utan större krigiska inslag men man kan finna skiften i den lokala kulturen och byggnadsstilen genom ännu levande historiska monument.

Traditionellt leverne på Brac innan turismen
Genom historien har befolkningen på Brac mestadels levt som bönder, även idag kan man finna starka traditioner i det speciella lamm som lever här. Några sekel efter det att Kroaterna anlände till Brac man kan finna en stark utveckling av jordbruk och fiske. Oliver och vin står idag för den största produktionen på ön, och du kan utan problem hitta fina viner som är producerat på sluttningarna mot Hvar. – Bol’s “Plavac”. Fiskerinäringen startade relativt sent på Brac (1700-talet) och blev då en av de viktigaste näringarna.

Om Cecilia Ehrling Danermark

Om Cecilia Ehrling Danermark

Cecilia Danermark Ehrling, mest känd från Let´s Dance på TV4 där hon har varit med i hela 8 säsonger och lyckats ta hem seger fyra gånger. Ingen annan har lyckats med det konststycket! Cecilia följer med oss på resan som dansinstruktör och kommer leda danspassen med "Greatest-Hits" tema och till härlig, medryckande musik med enklare koreografi. Danspassen är för alla och du anpassar själv svårighetsgraden så du känner dig bekväm. 

Missa inte Cecilia i vårens program av Lets Dance på TV4!

Prisinformation

PRISINFORMATION

Pris från:

16995,- kr / Del i dubbelrum, per person

19995,- kr / Enkelrum

Avresa från Stockholm och Köpenhamn

I resan ingår:

Flygresa t/r från vald destination till Split
1 st incheckat bagage samt 1 handbagage enligt flygbolagets regler
Flygplatstransfer med buss & färja
7 nätter i vald kategori på 4-stjärniga Gava Waterman Resort Brac´
Helpension ( all-inclusive inkl dryck)
Kareokekväll
Körrepetitioner med Gabriel Forss enligt program
Danspass med Cecilia Ehrling enligt program
Avslutningskonsert på Brac´
 

Dagsprogram

Hotell

GAVA Waterman Resort
GAVA Waterman Resort
Ett av våra favorithotell - Gava Waterman Resort Milna på Brac´ är ett fint, modernt hotell som ligger inbäddad i frodig grönska på Brac med endast 150 m till havet. I trädgården ligger de stora, ryml...
  • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet