Kör & Dansresa till Kroatien i Mamma Mia filmens fotspår tillsammans med Gabriel Forss och Cecilia Ehrling

Våren 2019 åkte Joyride till Skopelos för att följa i Mamma Mia filmens fotspår. En upplevelse och ett minne som lever kvar och som på alla sätt var väldigt unikt och speciellt, tack vara våra fantastiska resenärer!

Självklart skall vi åka till Kroatien nu och följa i Mamma Mia 2 filmens fotspår! Mamma Mia! Here we go again inspelades främst på fyra platser på ön Vis i Kroatien. Viken Barjoska, staden Komiza, stranden Stiniva och staden Vis. Mycket av filmen spelades in i Barjoska, en sagolik vik på öns västra sida som bara går att nå med båt och dit skall vi! Även stranden Stiniva syns i filmen, och redan innan inspelningen var platsen populär bland besökare på grund av det vackra läget. Stranden är skyddad av klippor och det är enklast att ta sig dit med båt, även om det också går att promenera ner. Komiza och Vis är de största städerna på ön. Den förstnämnda är en sömnig liten fiskeby, den andra lite större med en äldre stadsdel fylld av trånga gränder, torg och kyrkor, och båda städerna syns i filmen. Vi kommer att besöka både Komiza ovh Vis.

Vi kommer att bo på GAVA Waterman Resort på ön Brac´ och under veckan kommer vi åka till Vis och besöka filminspelningsplatserna.

Med oss på resan är Körledare Gabriel Forss som skall säkerställa en festlig, fartfylld Mamma Mia repertoar som deltagarna repeterar in under veckan för att avsluta med en härlig konsert på en historisk plats. Med på resan har vi också en tvättäkta "Dancing-Queen" - Cecilia Danermark Ehrlig som kommer förgylla vistelsen med Mamma-Mia danspass som får svetten att rinna och endorfinerna till att jubla! 

Vi sjunger och dansar oss genom en veckas upplevelser och Mamma-Mia upplevelser så missa inte detta - sätt Mamma-Mia guldkant på din höst och följ med oss!

OBS: Min deltagarantal 50 personer

 

Om Cecilia Danermark Ehrling

Om Cecilia Danermark Ehrling

Cecilia Danermark Ehrling, mest känd från Let´s Dance på TV4 där hon har varit med i hela 8 säsonger och lyckats ta hem seger fyra gånger. Ingen annan har lyckats med det konststycket!  Cecilia följer med oss på resan som dansinstruktör och kommer leda danspass i 100% Mamma-Mia anda och till härlig, medryckande Mamma-Mia musik med enklare koreografi. Danspassen är för alla och du anpassar själv svårighetsgraden så du känner dig bekväm. 

 

Om Brac`och Vis

Om Brac`och Vis

OM BRAC`

Ön Brač är en kroatisk ö som ligger i den vackra och kända dalmatiska skärgården, bara ett stenkast från storstaden Split. Till skillnad från många andra öar i Kroatien är Brač relativt karg och stenig, och ön är mycket känd för sin vita sten som exporteras till hela världen. Ön Brač är inte bara höga berg och sten, utan ön erbjuder även vacker natur i form av lummiga skogar och små vikar som döljer undangömda sand- och stenstränder. I kombination med de klara och rena vatten som omger alla öar i Kroatien gör detta ön Brač till ett mycket populärt resmål. Vi har vald att bo på Brac och i Milna som ligger i en djup vik på öns sydvästra kust med en vacker marina och pittoreska små gränder där man verkligen kan njuta av den särskilda lättsamma och avslappnade stämningen som råder på ön.

Kulturella och historiska sevärdheter på Brac
Drakgrottan, klostret på Blaca och Dominikanska klostret i Bol är några av de mest intressanta historiska platserna, definitivt värt ett besök. Kloster och kyrka i Bol är byggda 1475 Men det finns ett omnämnande i den historiska beskrivningen daterat 1180, då den lokala prinsen ledde kommunrådet. Klostret har idag en unik botanisk trädgård och ett museum med viktiga historiska samlingar och målningar från barock tiden.

Brac och Bols historia
Första gången Bol nämns i historiska dokument är på 12-talet. Bland de första invånarna i Bol var Greker och Romare. Genom historien har, Brac styrts av Romare, Venetianare och Kroatisk – Ungersk monarkin (Habsburg). De olika tidsepokerna har skiftats utan större krigiska inslag men man kan finna skiften i den lokala kulturen och byggnadsstilen genom ännu levande historiska monument.

Traditionellt leverne på Brac innan turismen
Genom historien har befolkningen på Brac mestadels levt som bönder, även idag kan man finna starka traditioner i det speciella lamm som lever här. Några sekel efter det att Kroaterna anlände till Brac man kan finna en stark utveckling av jordbruk och fiske. Oliver och vin står idag för den största produktionen på ön, och du kan utan problem hitta fina viner som är producerat på sluttningarna mot Hvar. – Bol’s “Plavac”. Fiskerinäringen startade relativt sent på Brac (1700-talet) och blev då en av de viktigaste näringarna.

OM VIS

En rofylld, timjandoftande liten fiskeby med orörd natur, vita stenhus, medeltida kyrkor, trånga gränder och gömda vikar med kristallklart, turkost vatten! Det är kanske inte så konstigt att man valde just Vis för inspelningen av Mamma Mia 2. Stränderna Kamenica och Zaglav är perfekta för ett dopp i det blåa vattnet eller en stund i solen. Är du intresserad av äventyr kan ett besök till Modra, den blå grottan, vara mer passande. Dit kan du ta dig med båt och se solens strålar reflekteras i vattnet och skapa ett blått ljus i grottan. Du kan också bestiga öns högsta topp, berget Hum, som är nästan 600 meter över havet och bjuder på en fantastisk utsikt. Runt om på ön växer det dessutom vilda kryddor som timjan och rosmarin, så vidga näsborrarna när du promenerar på ön!

Ända sedan stenåldern har det funnits bosättningar på Vis, och det finns mycket historia på ön. Bland annat har vinodling varit stort på ön historiskt, och är så än i dag. Vinet Vugava är ett unikt, vitt vin som tros ha producerats i över 2 000 år på ön. Men trots detta så är ön lugn, orörd och relativt okänd. Detta kan bero på att Vis var stängd för turister fram till 1989 på grund av att jugoslaviska armén hade en militärbas på ön.

 

 

 

Prisinformation

PRISINFORMATION

16995,- kr / Del i dubbelrum, per person

19998,- kr / Enkelrum

Avresa från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn

I resan ingår:

 • Flygresa t/r från vald destination till Split
 • 1 st incheckat bagage samt 1 handbagage enligt flygbolagets regler
 • Privat båttransfer från flygplaten i Split till Brac´t/r 
 • 7 nätter i vald kategori på 4-stjärniga Gava Waterman Resort Brac´
 • Halvpension ( frukost och middag inkl dryck) 
 • Utflykt till Vis, I mamma Mia filmens fotspår  
 • Kareokekväll, I mamma Mia filmens fotspår 
 • Mamma Mia 2 Bio-kväll inkl snacks
 • Körrepetitioner med Gabriel Forss enligt program
 • Danspass med Cecilia Ehrling enligt program
 • Avslutningskonsert 
 • Avskedsmiddag på unikt ställe

Dagsprogram

 • Preliminärt program - med förbehåll för ändringar

 • 25 september 2021

  Ankomst till Split
  Privat båttransfer från flygplatsen till Brac´
  Incheckning på hotellet
  Körrepetition
  Danspass
  Gemensam middag på hotellet - Mamma Mia Tema Vi hälsar alla Mamma Mia festkläder varmt välkommen!


 • 26 september 2021

  Godmorgon med Cecilia!
  Körrepetition med Gabriel Forss
  Ledig tid
  Danspass sen em med Cecilia
  Körrepetition med Gabriel
  Middag på hotellet
  Mamma-Mia Karaoke efter middagen


 • 27 september 2021

  Godmorgon med Cecilia!
  Heldagsutflykt till Mamma-Mia ön Vis där vi besöker inspelningsplatser, solar / badar/ dansar/ sjunger och strosar!
  Middag


 • 28 september 2021

  Godmorgon med Cecilia!
  Körrepetition med Gabriel Forss
  Ledig Tid
  Danspass sen em med Cecilia
  Middag
  Mamma-Mia Bio / Here we go again - Mamma Mia Tema, man får klä upp sig / klä ut sig. Vi hälsar alla Mamma Mia festkläder varmt välkommen!


 • 29 september 2021

  LEDIG DAG till egna utflykter & aktiviteter


 • 30 september 2021

  Godmorgon med Cecilia!
  Ledig tid
  Danspass med Cecilia
  Körrepetition med Gabriel Forss
  Middag


 • 01 oktober 2021

  Godmorgon med Cecilia!
  Körrepetition med Gabriel Forss
  Danspass med Cecilia
  Soundcheck, Konsert
  Transfer till Avskedsmiddag


 • 02 oktober 2021

  Tidig avresa från Brac´


Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris
25/9ArlandaGAVA Waterman ResortFullbokad, väntelista16 995:-Boka på väntelista
25/9KöpenhamnGAVA Waterman ResortFullbokad, väntelista16 995:-Boka på väntelista
25/9LandvetterGAVA Waterman Resort516 995:-Boka

Hotell

GAVA Waterman Resort
GAVA Waterman Resort
Gava Waterman Resort Milna på Brac´ är ett fint, modernt hotell som ligger inbäddad i frodig grönska på Brac med endast 150 m till havet. I trädgården ligger de stora, rymliga bungalower som vi...
 • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet