Skip to main content

Körresa till Island 20-24 april 2023 tillsammans med Gabriel Forss

Magiska - Mystiska och förtrollande Island; Äntligen åker vi på körresa till  Island tillsammans med Gabriel Forss. Här väntar ett intensivt, mysigt och härligt program med inslag av Geysir, Vattenfall, Picknick i den Isländska storslagna naturen, besök på " The Green House", varma bad & flashmob i blå lagunen, gemensam välkomst & avskedsmiddag och en vacker, stämningsfull konsert i Reykjaviks främsta landmärke - Hallgrimsirkja, tillsammans med schlagerartisten Fridrik Omar. Lägg många timmars körrepetition till detta och vi har ett äventyr!.

Om Island

Om Island

Island - en 1100 år gammal, dramatisk vulkanö på 103 000 km2 med 370.000 invånare som främst bor i och runt huvudstaden Reykjavik - en fantastisk ö med en fascinerande historia.

Det isländska folket härstammar från Skandinavien, men har också starka keltiska inslag i sin härkomst. Efter den första bebyggelsen år 874 blev landet snabbt bebyggt i alla landsdelar. År 930 kallades det för första gången till "Allting" vid Thingvellir, för att samordna lagar och bestämmelser i det nya landet. På så sätt var Island från början en bonderepublik och ett "klasslöst samhälle" i den bemärkelsen att här fanns inte någon överhöghet i form av en kung eller adel. På 1100- och 1200-talen skrevs de berömda sagorna och därmed grundlades det rika litteraturarvet som islänningarna förvaltar än idag. 

På 1300-talet kom landet under utländskt styre och de följande århundradena fram till 1800-talet led islänningarna av svält, pest, stora vulkanutbrott och utländska handelsmonopol. Fram till mitten av 1900-talet var Island ett relativt fattigt land där jordbruk och fiske var de viktigaste näringarna. Under andra världskriget var Island ockuperat av brittiska och amerikanska trupper. Landet blev självständigt 1944 och därefter har landets relativa isolering brutits med en uppgång i ekonomi och näringsliv som följd.

Visst är det intressant och spännande...lika spännande är den Isländska naturen som är varierad och exotisk, och i naturen ser man spåren efter hur naturelementen har format Island genom vulkanutbrott, jordskalv och erosion. Ett av de mest karaktäristiska och spännande inslagen i det isländska landkapet är glaciärerna och Islands aktiva vulkaniska zon som omfattar en fjärdedel av landets yta. Den sträcker sig som ett bälte över landet från Västmannaöarna och Reykjanes i söder, genom landet och över Myvatnområdet i norr. Då kontinentalplattorna rör sig och långsamt är på väg ifrån varandra, uppstår det sprickor i jordskorpan där lavamassor från jordens inre tränger upp till ytan. Sedan Island bebyggdes för drygt 1100 år sedan räknar man med att omkring 250 vulkanutbrott ägt rum på ungefär 50 olika platser, det vill säga i genomsnitt ett utbrott vart femte år.

Varma källor och geotermisk energi går hand i hand med vulkanaktiviteten. I den vulkaniska zonen finns 14 så kallade högtemperaturområden med kokande vattenkällor, svavelkällor och lergrytor. Lika fängslande är de mäktiga vattenfall som också sätter sin vackra prägel på det jungfruliga landskapet!

Sjáumst á Íslandi!

Om Hotellet

Om Hotellet

Välkommen till Reykjavik Natura Hotel - ett miljövänligt 4* hotell som med sin naturinspirerade Isländska design och sina ljusa rum är en härlig plats att samla energi på. 

Hotel Natura ligger intill en rogivande skog på kullen Öskjuhlíð som utgör ett vackert friluftsområde.Till centrum tar det ca 20 minuter att promenera (1.6km) och stadsbuss avgår precis utanför hotellet till centrum. 

FACILITETER på HOTELLET:

 • Gratis wifi på rummen & överallt på hotellet
 • Hiss finns
 • SPA område & träningsfaciliteter
 • Restaurang & Barområde SATT med fokus på isländsk matkultur och fräscha lokala råvaror
 • Safe-desposit box finns i receptionen som är bemannad dygnet runt
 • Egen utställning med modern isländsk konst

Om Fridrik Omar

Om Fridrik Omar

Fridrik Ómar är en Isländsk sångare & schlagerartist som har deltagit i den isländska uttagningen till Eurovision Song Contest ett flertal gånger; 2006 sjöng han Það Sem Verður, och slutade på tredjeplats; 2007 tävlade han med låten Eldur, och slutade tvåa; 2008 deltog han, tillsammans med gruppen Euroband, och vann tävlingen. Detta bidrag - This is My Life - tävlade i Eurovision Song Contest i Belgrad, där det, via semifinalen 22 maj, tog sig till final. 

Vi är väldigt glada och stolta över att Fridrik har tackat ja till att medverka som gästartist på konserten på denna speciella körresa.

Prisinformation

PRISINFORMATION

16995,- kr / Del i dubbelrum, per person

19995,- kr / Enkelrum

Avresa från Stockholm och Köpenhamn

INKLUDERAT I RESAN

 • Flygresa t/r från vald destination till Reykjavik/Island
 • 1 st incheckat bagage samt 1 handbagage enligt flygbolagets regler
 • Transfer t/r flygplats/hotel 
 • Kort stopp under transfern från flygplatsen till Reykjavik vid bron som sträcker sig mellan Nordamerika och Europa och förbinder de två tektoniska plattorna som gör att Island växer 2 cm per år
 • 4 nätter i vald kategori på Reykjavik Natura Hotel inkl.frukost
 • Välkomst & Avskedsmiddag (2 rätter inkl 1 glas vin)
 • Halvdagsutflykt då vi beger oss ut i den Isländska naturen, besöker Geysir och Vattenfall där vi har lunch picknick, på hemvägen ett besök till "The Greenhouse"
 • Halvdagsutflykt - Bad och Flashmob Blå Lagunen 
 • Körrepetitioner med Gabriel Forss enligt program
 • Unik avslutningskonsert i Halgrimskirkja i Reykjavik tillsammans med vår gästartist och schlagerstjärnan Fridrik Omar
 • Möjlighet för till tillval på resan: Upplev och beundra Island på en turridning med Islandshästar
   

Tillval på resan

Tillval på resan

Vi erbjuder ett härligt tillval om du är intresserad av att åka ut på turridning och uppleva Island från en hästrygg. Du rider på lugna, Isländska hästar och i grupp tillsammans med en engelsktalande instruktör/ledare.

Vi rekommenderar oömma kläder efter väder - utflykten är ca 90 minuter och vi hämtar/lämnar dig på hotellet. 

Du bokar din plats i samband med att du gör din bokning på resan och ditt tillval är bindande (vid akut förhinder kan du överlåta din plats).

 

Dagsprogram