Skip to main content

Härlig Körresa till Malta 12-19 Oktober 2023 med extra allt!

Malta är en vacker ögrupp i Medelhavet som består av tre bebodda öar, Malta, Gozo och Comino och är belägen söder om Sicilien. Följ med oss på ett köräventyr tillsammans med körledare Gabriel Forss där vi tillsammans njuter av smala gränder, terrasserade sluttningar, färgglatt målade fiskebåtar, barockkyrkor och hästdroskor. På Malta finns solen och det klara azurblåa vattnet som är perfekt för snorkling.  

Om Malta

Om Malta

Det lilla landet Maltas yta motsvarar ungefär en tiondel av Gotland och här finns enastående efterlämningar av historiska skatter och längs kustlinjerna reser sig otroliga klippformationer med det azurblå havet runt omkring. Den dramatiska historien har satt sina spår och influenserna från England, Italien och Nordafrika är tydliga. Här hittar du mängder av borgar, katedraler, romerska mosaiker och ornamenterade barockpalats. De välbevarade byggnaderna har gjort att Malta varit inspelningsplats för storfilmer och tv-serier som Gladiator, Troja och Game of Thrones. Vi har hittat unika platser för våra framträdande och vem vet, kanske med en känsla och igenkännande från Game of Thrones!

Matkulturen är lika färgstark som landets historia. På Malta kan du gå på afternoon tea, äta meze och beställa in en tallrik antipasti. Många restauranger är inriktade på medelhavsköket och fisk- och skaldjursrätterna är i toppklass. Priserna är lägre än i många andra länder kring Medelhavet.

Stränder på Malta
– från klippbad till sandstränder

Här har vi listat några riktiga favoriter bland alla stränder på Malta. 

Mellieha Bay (Ghadira Bay)

Snygg, stor och sandig, Mellieha Bay är rätt för dig som söker en rejäl strand att sola på. Förutom ankeldjupt vatten, solstolar och kiosker  – finns det här ett närliggande naturreservat, Ghadira Nature Reserve. Man förstår snabbt varför många tycker att Mellieha Bay är Maltas bästa strand.

St. Peter's Pool

Förutom sandstränder är Malta känt för sina magnifika klippstränder och St Peter's Pool är en sådan plats.

Genom årtusenden av erosion har vatten och vind slitit på klipporna så att de numera omsluter ett skyddat hål av hav, lite som en naturlig pool alltså. Vackert som tusan och en väldigt annorlunda badplats.

Anchor Bay

Precis vid Popeye Village, på nordvästra Malta, ligger stranden Anchor Bay. Ni kanske känner igen Popeye Village från filmen som spelades in på 1980-talet?

På plats finns nämligen en specialdesignad piratby som filmteamet satte ihop till filmen för närmare 40 år sedan och som står kvar än idag.

I Anchor Bay kan du simma runt i bukten med en spektakulär vy över klippor, stenar och grottor.

Golden Bay

I Maltas nordvästra delar, precis mellan Melleieha och Mgarr, ligger Golden Bay. Detta är en av de populäraste stränderna på Malta. o

Sliema Beach

Endast bestående av sandstensklippor är det här en vacker plats att bada på. 

 

Om Vittoriosa & Festival Of Lights 14 oktober

Om Vittoriosa & Festival Of Lights 14 oktober

Staden, Vittoriosa - på Italienska betyder det " segrande" eller Birgu som malteserna kallar den för är den äldsta staden på Malta med anor tillbaka till 1530 talet då riddarna anlände till Birgu och gjorde den till sin huvudstad eftersom den låg vid kusten. 

Vittoriosa är en vansinnigt charmig plats att besöka, med slingrande gränder som går kors och tvärs, honungsfärgade kalkstensväggar, pittoreskt blomster och dörrar och fönster i olika färger. Varje gränd bjuder på ett nytt fotoögonblick. Vid torget finns restauranger med uteserveringar där man kan njuta av allt det vackra!

Varje år, i mitten av oktober, anordnar Birgu stad "Festival Of Lights"; en festival med levande ljus, matstånd, musik och mycket liv och det lockar oerhört många människor eftersom det är så unikt.

Det är här, i kyrkan St.Lawrence Catholic Church, som kören den 14 oktober kl.19:30 skall göra ett gemensamt framträdande tillsammans med Joy Gospel Singers.

Körerna kommer att repetera tillsammans den 14 oktober och framträdandet blir en blanding av gemensamma låtar, Joy Gospel Singers egna låtar plus vår körs "egna låtar". Innan framträdandet och repetitionen kommer det finnas möjlighet att strosa runt i Vittoriosa på egen hand och efter framträdandet samlas körerna till ett litet mingel utanför kyrkan och kan njuta av ett vackert upplyst Vittoriosa. Tänk att vi sen kan lägga Festival of Lights till våra äventyr!

Om Hotellet

Om Hotellet

Grands Suites Hotel Residences and Spa är ett nytt, fräscht 4* hotell med 231 rum som ligger i Il-Gżira, ett lugnt område endast 5 km från Valletta.

Hotellet har 24-timmarsreception, gratis WiFi i alla utrymmen, inomhuspool, gym, cafe, bar och en härlig infinitypool & takterass med en magisk utsikt över Valletta.

Rummen är stora, har luftkonditionering, vattenkokare, kylskåp, värdeskåp & TV och alla rum har en liten balkong.

Som gäst på Grands Suites Hotel Residences and Spa har du tillgång till bubbelpool och bastu.

Hotellet ligger bland annat nära Balluta Bay Beach (950 m) och Qui-Si-Sana Beach (1,4km ).

OBS: Städning 1 ggr/vecka (i mitten av vistelsen). Nya handdukar varje dag.

Om Kevin Borg

Om Kevin Borg

Kevin Borg är en maltesisk sångare som har tävlat ett flertal gånger i Eurovision men som blev känd i Sverige när han vann Idoltävlingen 2008.

Idag bor Kevin på Malta där han har en framgångsrik karriär som sångare & låtskrivare. Just nu, också väldigt aktuell i Japan med över 6M sålda album och en inplanerat turne till Australien.

När Kevin hörde att Gabriel Forss var på väg till Malta med sin kör fanns det ingen tvekan - sjävklart ville han vara gästartist på konserten och det är vi oerhört glada för!

Du kan läsa mer om Kevin på hans officiella Facebook sida

 

 

Prisinformation

PRISINFORMATION

Pris från:

17995,- kr / Del i dubbelrum, per person

20995,- kr / Enkelrum

Avresa från Stockholm, Köpenhamn och Göteborg


I resan ingår:

 • Flygresa t/r från vald destination till Malta
 • 1 st incheckat bagage samt 1 handbagage enligt flygbolagets regler
 • Flygplatstransfer med buss 
 • Välkomstmiddag på La Nave Bistro
 • 7 nätter i vald kategori på 4-stjärniga Grands Suites Hotel & Residences and SPA
 • Körrepetitioner med Gabriel Forss enligt program 
 • Halvdagsutflykt till Valletta där vi kommer besöka St. Johns Katedral, Upper Barrakka Gardens, Piazza Regina, Republic Street. Finns möjlighet att stanna kvar och njuta av kvällen i Valletta (Hemfärd på egen hand).
 • Konsert & Mingel tillsammans med Maltesiska kören Joy Gospel Singers i St Lawrence Church i byn Vittoriosa under "Festival of Lights" samt möjlighet att uppleva Vittoriosa.
 • Avskedsmiddag på Browns Restaurang 
 • Avslutningskonsert med Kevin Borg som gästartist

FLYGTIDER:

 • KÖPENHAMN: 12-okt Köpenhamn-Frankfurt-Malta kl.06.35-08.05/09.15-11.45 med Lufthansa.19-okt Malta-Munchen-Köpenhamn kl.12.40-15.05/17.10-18.45 med Lufthansa
 • ARLANDA:12-okt Arlanda-Munchen-Malta kl.6.00-08.10/09.40-11.55 med Lufthansa.19-okt Malta-Frankfurt-Arlanda kl.17.05-19.45/21.50-23.55 med Lufthansa
 • GÖTEBORG:12-okt Göteborg-Frankfurt-Malta kl.06.10-07.55/09.15-11.45 med Lufthansa.19-okt Malta-Munchen-Göteborg kl.12.40-15.05/16.10-18.00 med Lufthansa
 • ** Observera - Enligt gällande resevillkor förfaller handpenningen inom 2 timmar efter bokningen är gjord. Efter 2 timmar  utan erlagd handpenning släpps reservationen per automatik **

Tillval på resan

Passa på att boka tillvalet vi erbjuder  - en heldagsutflykt till Gozo, en enastående vacker Ö - ett stillsamt hörn av Medelhavet, som ibland kallas för maltesernas egen semesterö, bara en halvtimmes resa med färja från Malta.

Det är till Gozo malteserna väljer att resa när de vill varva ner och koppla av från det betydligt intensivare livet på Malta. Gozo är en liten ö och här finns inga stora hotellkomplex och mycket lite trafik. Däremot finns den vackra lilla huvudstaden Victoria, små badvikar och vacker natur.

Dagsprogram

 • Preliminärt program - med förbehåll för ändringar.
  Vi kommer förmodligen behöva byta dag för utflykten/ledig dag; håll utkik!

 • 12 oktober 2023: Ankomst & Välkomstmiddag

  Vi flyger in från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn.
  Repetition sist på em
  Välkomstmiddag kl.19:30 ca


 • 13 oktober 2023: Repetitioner & Utflykt Valletta

  Frukost
  Repetition kl.10-12
  Egen tid
  Utflykt Valletta kl.15:00-19:00


 • 14 oktober 2023: Repetition & Festival of Lights i Vittoriosa/Framträdande tillsammans med Joy Gospel Singers

  Frukost
  Repetition kl.10-12
  Transfer till Vittoriosa
  Gemensam repetition tillsammans med Joy Gospel Singers
  Soundcheck för vår kör
  Framträdande kl.19:30 i St Lawrence
  Mingel tillsammans med Joy Gospel Singers
  Transfer retur till hotellet

  Vi har inte satt alla tider för dagen utan återkommer längre fram med exakt program för dagen


 • 15 oktober 2023: Repetition & Sol och Bad

  Frukost
  Repetition kl.10-12
  Egen tid


 • 16 oktober 2023: LEDIG DAG

  Fri hopp och Lek!


 • 17 oktober 2023: Repetition Kevin Borg

  Frukost
  Repetition kl.10-12
  Egen tid
  Repetition 17-18 - Kevin Borg hälsar på!


 • 18 oktober 2023: Repetition/Konsert & Avskedsmiddag

  - Vi sätter tiderna för denna dag längre fram
  Frukost
  Repetition
  Egen tid
  Transfer till konsert
  Soundcheck
  Konsert
  Avskedsmiddag


 • 19 oktober 2023: Hemfärd

  Idag reser vi hem
  Egen tid fram till p/u och transfer till flygplatsen


 • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet