Skip to main content

Körresa till Skopelos 28/5-4/6 2022 tillsammans med Caroline af Ugglas

I fotspåren av Mamma-Mia! filmen tillsammans med Caroline af Ugglas!

Det är här på Skopelos, i de vackra landskapen, som den första Mamma Mia! -filmen utspelar sig och det är här vårt äventyr utspelar sig!

Resan är en körresa med artist och körledare Caroline af Ugglas som håller i alla körrepetitionerna i den mysiga, pittoreska fd biograf Orpehus i Skopelos centrum. Vi bor på Skopelos Village Hotel där både Meryl Streep och Pierce Borsnan bodde under inspelningarna och hotellets ägare har fantastiska berättelser om tiden för inspelningen - vi skall få insikt i några av anekdoterna under vår "story-telling" kväll!

Vi skall springa upp för de 190 trappstenen för att besöka Agios Ioannis kapellet som ligger på en fantastisk klippa hundra meter över havet - platsen där det berömda bröllopet ägde rum!

Vi skall åka till Kastanibukten och bada på Kastani Beach - platsen där Tanya, i filmen, sjunger "Does your mother know"! 

Under vår vistelse på Skopelos kommer vi ha en härlig karaoke kväll med Mamma Mia! tema där vi uppmuntrar alla till att ta med sig sina mest kreativa Mamma-Mia! kläder. Vi skall självklart också njuta av Mamma-Mia! The Movie tillsammans och sjunga massor! Vi avslutar veckan, i äkta Mamma-Mia! stil med en utomhus konsert på ängen utanför Orpheus - för öns invånare och turister!

Varmt välkommen på en riktigt härlig, rolig, skön och alldeles fantastisk feel-good resa!

Min. deltagarantal: 50 resenärer

 

Inreseregler

När är din vaccination giltig för inresa till Grekland?

Är du vaccinerad med 2 doser (eller 1 dos Johnson & Johnson) för mer än 14 dagar sedan och högst 9 månader sedan (270 dagar) är din vaccination giltig för inresa till Grekland. Har det gått mer än 9 månader sedan du blev vaccinerad med 2 doser (eller 1 dos Johnson & Johnson) kräver Grekland att du ska vara vaccinerad med den 3:e dosen boostervaccin (eller 2 doser om din första dos var Johnson & Johnson). Uppfyller du inte detta räknas din vaccination inte som giltig för inresa till Grekland, och du ska istället följa kraven för ovaccinerade.

Grekland har följande krav för inresa:

1. Inreseformulär
Alla resenärer från och med 0 år måste fylla i ett inreseformulär inför avresan till Grekland. Redan på avreseflygplatsen måste du visa upp QR-koden du får efter att fyllt i formuläret, så se till att ha det tillgängligt när du checkar in.
Länk till Inreseformulär

2. Covidbevis
Du som är fullvaccinerad
Alla resenärer från och med 6 år som uppfyller Greklands vaccinationskrav behöver bara fylla i inreseformuläret. Ovan kan du se vilka krav Grekland ställer för att din vaccination ska räknas som giltig. Vi rekommenderar att du skriver ut ditt intyg på att du är fullvaccinerad via covidbevis.se, så att du har det lättillgängligt under resan.

Är du inte fullvaccinerad ska du uppvisa ett negativt covid-test eller dokumentation på immunitet
Alla resenärer från och med 6 år som inte är vaccinerade eller uppfyller Greklands vaccinationskrav (se ovan) ska kunna visa följande redan på avreseflygplatsen:

a) Ett negativt antigentest som är max 24 timmar gammalt vid ankomst till Grekland (se ankomsttid på din biljett), inklusive ett reseintyg på engelska. 

eller

b) Ett sk tillfrisknandebevis (intyg på genomgången covid-19-infektion) som är som minst 14 dagar gammalt, eller som högst 180 dagar gammalt. Intyget får vara utställt tidigast 14 dagar efter att covid-19-infektionen bevisats i Naat (PCR-test). Certifikatet ska minst innehålla: för- och efternamn, datum när testet gjordes, typ av test samt land och vara på engelska. Detta intyg är en del av EU:s Covidbevis, läs mer på E-hälsomyndighetens webb vad som gäller och hur du går tillväga.

Om Skopelos

Om Skopelos

Skopelos - som att kliva in i en sagovärld! - De smala kullerstensgatorna, de vackra vitkalkade husen med bougainvillea som hänger nerför de röda tegeltaken och de små och pittoreska kapellena på ön. Ett livligt, charmigt hamnområde med genuint fina och mysiga tavernor.  Skopelos stad med sina 3000 invånare, är som tagen från ett vykort från en typisk grekisk ö. De många trappstegen uppför sluttningen som staden är byggd på leder till den vackraste delen: Kastro, som betyder slott på grekiska. Här fanns tidigare ett slott byggt av Philip den andra av Makedonien på 300-talet f.Kr. men idag finns endast ruinerna kvar av det. I hjärtat av Kastro finns även stadens äldsta kyrka, Agios Athanassios från 1600-talet, byggt på ruinerna av ett antikt tempel tillägnat guden Athena. Utsikten över viken härifrån är bedårande. Hela staden är fylld med små kyrkor och kapell och det sägs att det finns hela 120 kyrkor i Skopelos. Skopelos betyder "klippa" vilket ger en bra hint om vad som väntar - Vi hoppas ni skall gilla Skopelos lika mycket som vi gör!

Skopelos är en alldeles underbar pittoresk liten pärla men....man bör ändå förbereda sig för att Skopelos erbjuder höga trottoarkanter, branta backar och trånga gränder!

 

Om Hotellet

Om Hotellet

Skopelos Village Hotel, vackert inbäddat bland blomstrande bougainvilleas och inom gångavstånd till centrum (ca 500 m)

Skopelos Village Hotel är ett 4-stjärnigt genuint trivsamt, mysigt och väldigt personligt hotel, vid havet och med en fantastisk utsikt över havet. Här dignar det av olivträd, blommor och egen köksträdgård som förser restaurangen med råvaror.

Hotellet erbjuder 8 olika rumskategorier. Klicka HÄR för att se flera bilder från hotellet. 

Reser du ensam och vill dela rum med någon annan resenär bokar du in dig som 1 person och 1/2 del i dubbelrum/svit eller den rumskategori du föredrar. Bokar du för två personer blir det 2 personer och 2/2 del i dubbelrum eller annan kategori. Är ni fyra personer som skall dela rum och du bokar in dig ensam väljer du 1 person och 1/4 del i rummet. 

 • Dubbelrum mot poolområde, balkong eller terass (max 2 personer) Detta är standardkategori.
 • Dubbelrum med havsutsikt, balkong eller terass (max 2 personer). Tillval och mot extra kostnad
 • Junior svit, sovrum & vardagsrum, mot trädgården, balkong eller terass (max 2 personer). Tillval och mot extra kostnad.
 • Junior svit, sovrum och vardagsrum, mot poolområde, balkong eller terass (max 2 personer). Tillval och mot extra kostnad.
 • Junior svit, sovrum och vardagsrum, med delvis havsutsikt , balkong eller terass(max 2 personer). Tillval och mot extra kostnad.
 • Sea-Breeze svit, sovrum & vardagsrum, med havsutsikt (max 2 personer). Tillval och mot extra kostnad.
 • Tvårumssvit, två sovrum & vardagsrum, mot poolområde, balkong eller terass (max 4 personer). Standardkategori
 • Triplettsvit, två sovrum & vardagsrum, mot poolområde eller delvis havsutsikt, balkong eller terass, (max 4 personer). Standardkategori

Vi erbjuder dessutom boende i lägenheter i ett komplex intill hotellet (observera att det är annan ägare till komplexet och att service/standard inte är 100% likvärdig Skopelos Village). Bokar man detta boende njuter man dock av samma faciliteter som på Skopelos Village och man intar alla måltider på Skopelos Village Hotel också.

 • Enrumslägenhet med et sovloft, med havsutsikt (max 2 personer) Standardkategori
 • Enrumslägenhet, med havsutsikt (max 1 personer)
 • Enrumslägenhet, mot trädgården (max 1 personer)

 

Följande faciliteter finns på Skopelos Village:

 • Två Poolområden
 • Solstolar & Poolhanddukar 
 • Härlig grönskande trädgård
 • Restaurang
 • Bar
 • Gym
 • Gratis Wi-Fi
 • Daglig städning
 • Luftkonditionering
 • Kylskåp på rummen
 • Satellit TV på rummen
 • Hårtork
 • Balkong eller terass på de flesta rum
 • Värdeskåp på alla rum - gratis

Dagsprogram