Kör & Dansresa till Kuba 11-24 jan 2019 tillsammans med Gabriel Forss och Tobias Karlsson

Förföras av färgstarka, vackra, vänliga KUBA! Vi kombinerar sång och dansglädje med vidsträckta sandstränder och ett tropisk klimat på oupptäckta Cayo Largo, fortsätter med historiska utflykter och pampiga monument i Havana. Vi kryssar i Karibien och går i land i Belize, Honduras och Mexico innan vi avslutar vår magiska resa med en konsert på en historisk plats i Havana, mottagning på Sveriges Ambassadörsresidens och därefter middag på Beyonces favoritrestaurang! Följ med Artist & Körledare, Gabriel Forss & Dansare och Koreograf, Tobias Karlsson på en unik och personlig drömresa till ett av världens mest spännande länder, ett land som sakteligen börjar öppna sig mot världen. Missa inte denna chans till att uppleva ett kontrastfylld, pulserande Kuba. Uppdatering 13 sep: Resan är nu fullbokad.

Kör & Dansresa till Kuba 11-24 jan 2019 tillsammans med Gabriel Forss och Tobias Karlsson

Här finns ingen reklam, knappt ett fungerande internet, inga amerikanska snabbmatskedjor, ingen lyxshopping och ingen västerländsk stress. Här, kommer dina höfter röra sig snabbt till salsamusik, här finns de godaste Mojito, här finns värme, vänlighet och här finns livsglädje!

Kuba är inte bara Västindiens största ö utan även den mest kulturella. Här finns en stor passion till livet, musiken, filmen, teatern och till det västindiska köket.

Åker man till Kuba ska man försöka anpassa sig efter det lokala tempot och på det stora hela ta lite lättare på saker och ting eftersom allt tar sin tid här, till ex service håller en charmigt lägre nivå här än vad vi är vana vid!

Förutom denna naturligt avstressande faktor har Kuba massor att erbjuda: Vackra landskap, spännande kolonialstäder och lockande sandstränder. Huvudstaden Havanna är med sina två miljoner invånare Karibiens största stad och kan uppvisa en kontrastrik gatubild präglad av amerikanska 50-talsbilar, rostiga ryska Lador, hästvagnar och kinesiska cyklar. Havannas gamla stadsdel som grundades på 1500-talet haUNESCO förklarats som en del av världens kulturarv.

Preliminärt program för resan ( förbehåll för ändringar)

11 jan Avresa från Sverige och ankomst till Havana. Övernattning i Havana på  Hotel Habana Tryp Libre  

12 Jan: Transfer till flygplatsen för avfärd med eget chartrad flygplan till Cayo Largo där vi efter en kort flygresa landar i en relativ oupptäckt paradismiljö med kritvita stränder. Här finns ingen lokalbefolkning. Ön är fortfarande relativt orörd och hyfsat oförstörd. Här skall vi koppla av några dagar, gå ner i varv, njuta, sjunga och dansa. Vi bor på Hotel Pelicano med havet och stranden precis utanför. All-inclusive ingår.

13 jan: Ledig dag / sång & danspass

14 jan: Utflykt på havet med privat chartrad catamaran. Sol & bad, snorkling - lunch inkl. Sång eller danspass på hotellet efterföljande

15 jan: Transfer till flygplatsen och avfärd till Havana där vi checkar in på kryssningsfartyget MSC Opera (MSC Cruises).Sång och danspass sist på em.

16 jan:  Fartyget ligger i hamn/ Havana och vi åker på en heldagsutflykt , med egen buss och engelsktalande guide för att uppleva Havana innan fartyget lägger ut med Belize, Hondouras och Mexico i sikte. På utflykten i Havana kommer vi uppleva:

Hemingway´s museum i Finca Vigia, Arkitektoniska höjdpunkter i Havana: El Capitolio, the museum of the revolution, the national museu of fine arts, central park and the great theatre of Havana, plaza de revolucion, cocktail på El Floridita ( Hemingways stammbar), Lunch på lokal restaurang, promenad i gamla Havana och sen åker vi häst & vagn tillbaka till kryssnings terminalen.

17 jan:: Till havs, både sång med Gabriel och dans med Tobias under dagen

18 jan: Belize. Ankomst 08:00 Avresa 17:00. Du kan boka utflyker via MSC Cruises  

19 jan: Honduras. Ankomst 08:00 Avresa 17:00. Du kan boka utflyker via MSC Cruises Danspass sist på em

20 jan: Mexico, Costa Maya. Ankomst 08:00 Avresa 18:00. Du kan boka utfflykter via MSC Cruises Sångpass sist på em

21 jan: Mexico, Cozumel. Ankomst 07:00. Avresa 16:00. Du kan boka utflykter via MSC Cruises.

22 jan: Fartyget är tillbaka i Havana och vi checkar in på Habana Tryp Libre Hotel. PRELIMINÄRT: Konsert på historisk plats i Havana samt mottagning på Sveriges Ambassadörsresidens och avskedsmiddag på La Guarida - Beyonces favorit restaurang i Havana. 

23 jan: Ledig dag, transfer till flygplatsen för hemresa.

Ankomst till Sverige sker den 24 jan

FÖLJANDE INFORMATION ÄR VIKTIG FÖR DIN VISTELSE OCH INRESA TILL KUBA

PASS & VISUM Du måste ha giltigt pass med minst 6 månaders giltighetstid räknat från hemresedagen.

Du behöver två visum för denna resa.

1.   Svenska medborgare behöver ett turistvisum för inresa till Kuba vilket ordnas via Kubanska Ambassaden innan avresa. OBS, det räcker att ha med eller bifoga bokningsbekräftelsen du har fått ifrån Joyride när du söker visum (eftersom vi inte kan skicka ut flugbiljetter ännu). Detta gäller för den Kubanska Ambassad i Stockholm. Söker du visum i Danmark kan det gälla andra regler, stäm av med ambassaden i förväg.  

2.   Utöver detta behöver du ett annat turistvisum för att återvända till Havana efter kryssningen.

Detta visum köper du ombord på MSC Cruises. Läs mer om detta HÄR

ELEKTRICITET 110 V är vanligast men 220 V förekommer. Adapter behövs.

FÖRSÄKRING Vid inresa till Kuba krävs det enligt kubansk lag att resande kan visa upp ett intyg på reseförsäkring/hemförsäkring som täcker de kostnader för medicin, läkarhjälp, sjukhustransport och sjukhusvistelse som kan komma att uppstå vid ett eventuellt insjuknande. Intyget måste vara på engelska                                         

INTERNET Tillgången till internet är fortfarande begränsad på Kuba så räkna med en online detox. Det finns heller inget 3G-nät och ditt mobilabonnemang fungerar inte. Du använder antingen "hotspots" som finns i parker, på hotell, på restauranger eller köper ett internet kort, som en skraplott, med inloggning och lösenord. OBS:Vid köpet registreras ditt pass och regimen kan därmed övervaka vilka sidor du besöker och vad du gör. Såväl kabeluppkoppling som wifi fungerar i regel långsamt och oregelbundet. Ibland fungerar det inte alls!

VACCINATIONER Officiellt krävs inga vaccinationer för inresa till Kuba, men se över ditt grundskydd – vaccinationerna mot polio, difteri och stelkramp kan behöva kompletteras. Vaccinationen Havrix / Twinrix mot gulsot rekommenderas alltid. Koleravaccinet Dukoral som även skyddar mot turistdiarré rekommenderas i vissa fall. Det förekommer dock utbrott av dengue feber som sprids genom myggor. Det kan vara svårt att få tag på myggmedel i Kuba så detta bör tas med vid resa. Kontakta alltid en vaccinationscentral för uppdaterad information och professionell rådgivning.                                                                                                                 

VALUTA Kuba används två valutor parallellt. Peso Cubano (MF, CUP) är den lokala valutan som används av kubaner. Peso Convertible (CUC) är den enda valutan som används av utländska besökare.  Sedan 2004 kan US-dollar inte användas som betalningsmedel i Kuba. Det finns växlingskontor på flygplatserna och i alla större städer. En särskild straffavgift tas ut för att växla US-dollar i kontanter till CUC. Euro omfattas dock inte av denna straffskatt, varför Euro generellt rekommenderas vid valutaväxling. Observera att CUC inte går att växla utanför Kuba. Uttagsautomater och växlingskontor accepterar bank- och kreditkort utgivna av icke-amerikanska banker och betalar ut i CUC. Notera att American Express och Diners Club inte fungerar på Kuba.

 

 

Intresseanmälan

Nyhetsbrev

Registera dig för vårt nyhetsbrev och försäkra dig om att vara först med att få information om våra spännande resor

Kontakta oss

+46 (0)70 059 66 53
(mån till fre, kl 10.00 - 12.00)

info@joyride.se

Joyride Travel AB

Sveavägen 135
113 46 Stockholm

Org.nr. 556984-7683

Gilla oss på Facebook

Skicka meddelande