Skip to main content

Rom 27 april - 1 maj 2020

Världens huvudstad, civilisationens vagga, den eviga staden och en av världens mest fascinerande storstäder! Här slår historiens vingslag och Rom andas inte bara storstadspuls, utan erbjuder även grönskande omgivningar och ett milt och soligt klimat året om.

Det här är staden som har allt; här blandas kultur, historia och religiösa sevärdheter med lummiga parker, vackra torg och mysiga caféer och i Rom promenerar man för att uppleva det vackra, mysiga och spännande. 

Det kryllar av enkla kvarterskrogar med sagolik mat, vinbarer och lyxrestauranger i världsklass. Även shopping finns för alla smaker – allt från modehusen på Via Condotti till mindre designers och spännande second hand butiker.

Det är här, i Rom, vi under fyra dagar tillsammans skall frossa i upplevelser och repetera inför resans höjdpunkt som blir att medverka* med 4-5 låtar i samband med mässan i Peterskyrkan. Kören kommer repetera varje dag inför denna upplevelse och eftersom Peterskyrkan är en strikt katolsk kyrka med motsvarande regler som gäller så är repertoaren väldigt viktig och förväntas bli mer kyrklig, andaktsfull och högtidlig. * Medverkan under mässan är bekräftat av Vatikanstaten ** Vi reserverar oss dock för händelser som kan inträffa med kort varsel och nya direktiv från Vatikanstaten som innebär ändringar utanför vår kontroll **

Under vår härliga vistelse i Rom kommer vi tillsammans göra en 3 timmars stadsvandring med lokalguide och hörlurar till alla. 

Maten är naturligtvis också väsentlig när vi åker till Rom och vi skall njuta av genuint goda Italienska delikatesser under vår välkomst och avskedsmiddag där vi har vald att besöka familjära, genuina kvarterskrogar med högmysfaktor och fantastisk mat!

Följ med oss på ett unikt äventyr - Benvenuto!

Om St.Peterskyrkan

Om St.Peterskyrkan

Katolicismens huvudkyrka Peterskyrkan är Vatikanstatens juvel och även en av Roms mest populära sevärdheter. Den karaktäristiska kupolen är ritad av ingen mindre än Michelangelo och kallas ibland för ”Roms åttonde kulle”.

Världens största kristna kyrka

Den pampiga kyrkan räknas till världens största kristna kyrka och är uppkallad efter aposteln Petrus som tros vara begravd på området. Kyrkan började byggas i början av 1500-talet, men det dröjde ända fram till 1626 innan kyrkan invigdes. Kyrkan kan rymma inte mindre än 80.000 personer på en och samma gudstjänst.

Många av oss svenskar förknippar Vatikanstaten och Peterskyrkan med Drottning Kristina, som 1654 meddelade ett uppseendeväckande beslut på Uppsala slott om att abdikera för att flytta till Rom. Numera ligger vår före detta drottning begravd i de vatikanska grottorna under Peterskyrkan.

Att besöka Peterskyrkan är en minnesvärd och mäktig upplevelse, det finns ständigt nya saker att vila ögonen på. Vackra målningar, pampiga pelare, skira glasfönster, stränga statyer, nötta marmorgolv och omsorgsfullt lagda mosaikmönster - kyrkan är som ett konstverk i sig.

Det kostar ingenting att besöka Peterskyrkan, däremot får du betala några euro för att se hela härligheten uppifrån kupoltaket. Detta når du antingen via trappor eller hiss. Från kupoltaket kan du sedan ta ett gäng snirkliga och trånga trappor upp till kupolens balkong för att få en enastående vacker utsikt över Vatikanstaten och övriga Rom. Trapporna är inget för dig som lider av klaustrofobi eller höjdskräck. Vyerna som väntar dig är å andra sidan i klass med Michelangelos tavlor - klart värda att kämpa för!

Tänk på att klä dig efter klädkoden och respektera Peterskyrkan som helgedom. Bär med andra ord knälång kjol/shorts och undvik bara axlar. Du får heller inte ha någon huvudbonad på dig. 

Vi återkommer längre fram angående klädsel för framträdandet i kyrkan. 

Prisinformation

Pris från:

13 995:- kr / Del i Dubbelrum (twinsängar) per person 

17995,- kr / Enkelrum

Avresa från Stockholm & Köpenhamn

Dagar: 5

I resan ingår:

  • Flygresa tur/retur från vald destination till Rom, inkl 1 st incheckat bagage samt 1 handbagage
  • Flygplatstransfer
  • Boende på 4-stjärniga hotel Ripa Roma, 4 nätter i vald kategori inkl frukost
  • Välkomstmiddag på L´Orso inkl 1/3 fl vin, mineralvatten och kaffe
  • Körrepetitioner
  • 3 t stadsvandring i Rom med lokalguide
  • Körframträdande i Peterskyrkan under mässan
  • Avskedsmiddag på Meo Patacca inkl 1/3 fl vin, mineralvatten och kaffe

** DU KAN BOKA ROMRESAN FR.O.M DEN 9 DECEMBER HÄR PÅ HEMSIDAN.  **

Program

27 APRIL

ANKOMST TILL ROM

Ankomst till Rom och transfer till Hotel Ripa för incheckning
Körrepetition på hotellet 2 t
Transfer till Välkomstmiddag på L´Orso

28 APRIL

STADSVANDRING I ROM

Frukost
Stadsvandring 3 timmar med lokalguide
Lunch egen hand
Körrepetition sist på em på hotellet 2 t
Middag egen hand

29 APRIL(NÄSTAN) LEDIG DAG

Vi lämnar plats för egna utflykter och äventyr
Körrepetition sist på eftermiddagen på hotellet 2 t
Middag egen hand

30 APRIL

ST.PETERSKYRKAN

Frukost
Genrep på eftermiddagen på hotellet 1 t
Transfer till St.Peterskyrkan
Medverkan på mässan kl 17:00 lokal tid
Direkt transfer till avskedsmiddagen på Meo Patacca

1 MAJ

AVRESA

Frukost
Transfer till flygplatsen inför avresa - vi meddelar exakt transfer tid dagen innan avresan

Dagsprogram

  • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet