Skip to main content

Unik körresa till Rom med Gabriel Forss 21-25 april 2022

Världens huvudstad, civilisationens vagga, den eviga staden och en av världens mest fascinerande storstäder! Här slår historiens vingslag och Rom andas inte bara storstadspuls, utan erbjuder även grönskande omgivningar och ett milt och soligt klimat året om.

Det här är staden som har allt; här blandas kultur, historia och religiösa sevärdheter med lummiga parker, vackra torg och mysiga caféer och i Rom promenerar man för att uppleva det vackra, mysiga och spännande. 

Det kryllar av enkla kvarterskrogar med sagolik mat, vinbarer och lyxrestauranger i världsklass. Även shopping finns för alla smaker – allt från modehusen på Via Condotti till mindre designers och spännande second hand butiker.

Det är här, i Rom, vi under fyra dagar tillsammans skall frossa i upplevelser och repetera inför resans höjdpunkt som blir att medverka* med 4 låtar i samband med mässan i Peterskyrkan. Kören kommer repetera varje dag inför denna upplevelse och eftersom Peterskyrkan är en strikt katolsk kyrka med motsvarande regler som gäller så är repertoaren väldigt viktig och förväntas bli mer kyrklig, andaktsfull och högtidlig. * Medverkan under mässan är bekräftat av Vatikanstaten ** Vi reserverar oss dock för händelser som kan inträffa med kort varsel och nya direktiv från Vatikanstaten som innebär ändringar utanför vår kontroll ** . 

Under vår härliga vistelse i Rom kommer vi tillsammans göra en 3 timmars stadsvandring med lokalguide och hörlurar till alla. 

Givetvis kommer kören även göra en "Flash-mob" som ofta präglar körresorna och gissa om vi redan har hittat platsen för detta i Rom!

I tillägg till ovanstående har vi under längre tid samarbetat med Colosseum i hopp om att kunna få tillstånd att genomföra en konsert men tyvärr får det inte längre genomföras konserter inne på monumentet. Staten, och den nya regering i Italien, har som prioritet och önskemål att Colosseum skall vårdas ömt och utan onödiga slitage så det kan stå kvar länge .
 
Däremot har vi andra goda nyheter och det är att vi har fått tillstånd att göra ett framträdande precis utanför Colosseum, i det Romerska, arkeologiska området som angränsar huvudentrén till Colosseum. Detta innebär att vi har Colosseum som bakgrund under framträdandet och det blir otroligt maffigt. Det kommer finnas mycket folk som rör sig i området och vi ser med glädje fram emot denna unika upplevelse tillsammans med er.

Maten är naturligtvis också väsentlig när vi åker till Rom och vi skall njuta av genuint goda Italienska delikatesser under vår välkomst och avskedsmiddag där vi har vald att besöka familjära, genuina kvarterskrogar med högmysfaktor och fantastisk mat!

Följ med oss på ett unikt äventyr - Benvenuto!

OBS: Min deltagarantal 50 personer

Inreseregler

Är du vaccinerad med 2 doser (eller 1 dos Johnson & Johnson) för mer än 14 dagar sedan och högst 9 månader sedan (270 dagar) är din vaccination giltig för inresa till Italien.

Har det gått mer än 6 månader sedan du blev vaccinerad med 2 doser (eller 1 dos Johnson & Johnson) kräver Italien att du ska vara vaccinerad med den 3:e dosen boostervaccin (eller 2 doser om din första dos var Johnson & Johnson). Uppfyller du inte detta räknas din vaccination inte som giltig för inresa till Italien, och du ska istället följa kraven för ovaccinerade.
 

ITALIEN HAR FÖLJANDE KRAV FÖR INRESA:

Alla resenärer måste fylla i ett inreseformulär. Utan formulärets kvitto som resehandling får man inte resa just nu.
Redan på avreseflygplatsen måste du visa QR-koden från ditt inreseformulär, så se till att ha den tillgänglig när du checkar in.    


Observera att Italien dessutom har som krav att för att kunna bo på hotell, delta på events, äta på restauranger, gå på museum, använda lokaltrafiken samt andra aktiviteter krävs att man kan uppvisa ett giltigt europeiskt covid-certifikat utfärdat efter vaccinering eller friskförklaring, ett så kallat förstärkt
”Green Pass” och därmed kan du tyvärr inte åka med endast negativt PCR- eller antigentest till Italien.
 

Om St.Peterskyrkan

Om St.Peterskyrkan

Katolicismens huvudkyrka Peterskyrkan är Vatikanstatens juvel och även en av Roms mest populära sevärdheter. Den karaktäristiska kupolen är ritad av ingen mindre än Michelangelo och kallas ibland för ”Roms åttonde kulle”.

Världens största kristna kyrka

Den pampiga kyrkan räknas till världens största kristna kyrka och är uppkallad efter aposteln Petrus som tros vara begravd på området. Kyrkan började byggas i början av 1500-talet, men det dröjde ända fram till 1626 innan kyrkan invigdes. Kyrkan kan rymma inte mindre än 80.000 personer på en och samma gudstjänst.

Många av oss svenskar förknippar Vatikanstaten och Peterskyrkan med Drottning Kristina, som 1654 meddelade ett uppseendeväckande beslut på Uppsala slott om att abdikera för att flytta till Rom. Numera ligger vår före detta drottning begravd i de vatikanska grottorna under Peterskyrkan.

Att besöka Peterskyrkan är en minnesvärd och mäktig upplevelse, det finns ständigt nya saker att vila ögonen på. Vackra målningar, pampiga pelare, skira glasfönster, stränga statyer, nötta marmorgolv och omsorgsfullt lagda mosaikmönster - kyrkan är som ett konstverk i sig.

Det kostar ingenting att besöka Peterskyrkan, däremot får du betala några euro för att se hela härligheten uppifrån kupoltaket. Detta når du antingen via trappor eller hiss. Från kupoltaket kan du sedan ta ett gäng snirkliga och trånga trappor upp till kupolens balkong för att få en enastående vacker utsikt över Vatikanstaten och övriga Rom. Trapporna är inget för dig som lider av klaustrofobi eller höjdskräck. Vyerna som väntar dig är å andra sidan i klass med Michelangelos tavlor - klart värda att kämpa för!

Tänk på att klä dig efter klädkoden och respektera Peterskyrkan som helgedom. Bär med andra ord knälång kjol/shorts och undvik bara axlar. Du får heller inte ha någon huvudbonad på dig. 

Vi återkommer längre fram angående klädsel för framträdandet i kyrkan. 

Prisinformation

Prisinformation

Pris från:

14 995:- kr per person/ Del i Dubbelrum 

18 995,- kr / Enkelrum 

Avresa från Stockholm & Köpenhamn

Dagar: 5

I resan ingår:

 • Flygresa tur/retur från vald destination till Rom, inkl 1 st incheckat bagage samt 1 handbagage
 • Flygplatstransfer
 • Boende på 4-stjärniga hotel Ripa Roma, 4 nätter i vald kategori inkl frukost
 • Välkomstmiddag på Meo Patacca o inkl 1/3 fl vin, mineralvatten och kaffe
 • Körrepetitioner
 • 3 t stadsvandring i Rom med lokalguide
 • Körframträdande i Peterskyrkan under mässan
 • Avskedsmiddag på La Carovana inkl 1/3 fl vin, mineralvatten och kaffe

 

Dagsprogram

 • Preliminärt program - med förbehåll för ändringar

 • 21 APR: Ankomst till Rom

  Ankomst till Rom och transfer till Hotel Ripa för incheckning
  Körrepetition på hotellet 2 t sen eftermiddag 16:00-18:00 (med förbehåll för ändring)
  Hemligt uppdrag väntar!
  Promenad till Välkomstmiddagen på Meo Patacca ca 19:30


 • 22 APR: Stadsvandring i Rom

  Frukost
  Körrepetition
  Stadsvandring 11:30-14:30 (ca 3 timmar med lokalguide)
  Lunch egen hand
  Middag egen hand


 • 23 APR: St Peters Kyrkan

  Frukost
  Körrepetition fm
  Exakt program för dagen lämnar vi längre fram när alla tider är bekräftade men vi räknar med en transfer till Peterskyrkan redan vid 14:00 tiden.
  Middag egen hand


 • 24 APR: Colosseum

  Frukost
  Körrepetition hela fm
  Ombyte och transfer till Colosseum
  Avskedsmiddag


 • 25 APR: Avresa

  Frukost
  Transfer till flygplatsen inför avresa - vi meddelar exakt transfer tid dagen innan avresan


 • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet